Širdelių ir morkų troškinys
- Details
- Leave a Comment
Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂
Širdelių ir morkų troškinys
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 388 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g vištienos širdelių
- 2 v.š. aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 morkos
- 300 ml vandens ar sultinio
- 100 ml pomidorų padažo
- 2 v.š. grietinės
- svogūnų laiškų
- druskos
- juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Širdeles nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir perpjauti per pusę.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti širdeles.
- Tuo tarpu nulupti svogūną ir supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į keptuvę.
- Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į keptuvę.
- Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti pamaišant kelias minutes.
- Tada supilti vandenį ar sultinį ir troškinti, kol širdelės ir morkos suminkštės.
- Supilti pomidorų padažą ir patroškinti dar kelias minutes.
- Įmaišyti grietinę. Tačiau jei grietinė liesa, geriau nebeužvirinti troškinio.
- Sudėti troškinį į lėkštes ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
- Skanaus!
Šaltinis: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)