Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
- Details
- Leave a Comment
Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tą su daugiau cukraus.
Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 239 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 4 p. avižinių dribsnių
- 2 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. imbiero miltelių
- žiupsnelis druskos
- 8 v.š. moliūgų tyrės
- 8 v.š. medaus ar agavų sirupo (jei medus kietas, pašildyti jį)
- 2 v.š. kokoso aliejaus arba paprasto aliejaus (bet galima ir be jo)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
- 100 g šokolado
Instrukcijos:
- Įjungti orkaitę ir nustatyti 150°C temperatūrą.
- Inde sumaišyti avižinius dribsnius, cinamoną, imbierą ir druską.
- Kitame mažesne inde sumaišyti moliūgų tyrę, medų, kokoso aliejų ir vanilės ekstraktą.
- Skystus produktus supilti į sausų produktų indą ir gerai išmaišyti. Neturi likti sausų avižinių dribsnių.
- Viską pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę.
- Kepti 30-40 minučių, vis pamaišant kas 10 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, tad žiūrėkite, kada avižiniai dribsniai švelniai paruduos.
- Kai granola atvės, įmaišyti gabaliukais sukapotą šokoladą.
- Skanaus!
Šaltinis: Kingfield Kitchen