Varškės ir kukurūzų miltų blynai
- Details
- Leave a Comment
Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.
Varškės ir kukurūzų miltų blynai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 324 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 p. kukurūzų miltų
- 200 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 1 1/2 v.š. cukraus
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 1/3 p. natūralaus jogurto
Instrukcijos:
- Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų plakti, kol cukrus ištirps.
- Į jogurtą įmaišyti sodą ir tada viską supilti į kiaušinių plakinį.
- Sudėti varškę ir išmaišyti. Jei varškė dideliais grūdeliais, galima rankiniu smulkintuvu patrinti iki vientysesnės konsistencijos.
- Galiausiai įmaišyti po truputį miltus.
- Kepti sausoje keptuvėje su nepridegančia danga.
- Iškeptus blynus galima apšlakstyti klevų sirupų ar patiekti su kitokiais pagardais. Skanaus!
Šaltinis: Moi Natalie