Vafliai-picos
- Details
- Leave a Comment
Ne paslaptis, kiekvieną spalį mes paminime tėvelio gimtadienį. Ta proga dukra nusprendė nustebinti jį iškepdama pusryčiams čirvinių blynų. Bet mūsų tėtis nemėgsta saldžių blynų, tad picos skonio blynai buvo itin maloniai priimti. Žinoma, pagalbos dukrai reikėjo, bet didžiąją dalį darbų ji padarė pati, ir itin lengvai, nes virtuvinė technika buvo po ranka.
Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė, kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra grįžusi po šokių užsiėmimo likučius išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta 🙂 ). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂
Tad daugiau nelabai ką ir yra bepridurti. Na tiesa, galiu paminėti, kad originalus receptas man kiek buvo per riebus, tad jį pasikoregavau pagal save. Taip pat, vieną kartą gaminome su rūkyta dešra, o kitą kartą su kumpiu. Mums skaniau buvo su kumpiu.
Vafliai-picos
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 582 kcal / porcija
Ingredientai:
- 100 g sviesto, lydyto
- 3 kiaušiniai
- 250 ml pieno (arba 150 ml grietinėlės kavai + 100 ml vandens)
- 50 g ruginių miltų
- 200 g kvietinių arba speltos miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 (apie 50 g) raudonos paprikos, smulkintos
- 50 g juodųjų alyvuogių, smulkintų
- 50 g fermentinio sūrio, tarkuoto
- 50 g rūkyto kumpio ar dešros, smulkintos
Instrukcijos:
- Į smulkintuvo indą sudėti raudoną papriką, alyvuoges, sūrį ir kumpį. Kelis kartus pulsuojant pasmulkinti, kad gautųsi maždaug grūdo dydžio trupiniai.
- Inde sumaišyti likusius produktus.
- Sudėti susmulkintą mišinį iš smulkintuvo indo ir išmaišyti.
- Kepti gerai įkaitintoje vaflinėje.
- Iškepusius blynus atvėsinti ant grotelių, taip jie išliks traškūs.
- Skanaus!
Šaltinis: Gaminame su šeima (Projektai šeimai, 2012)