Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
- Details
- Leave a Comment
Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama 🙂 . Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.
Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 330 kcal / porcija
Ingredientai:
- 3 vidutiniai (250 g) burokėlių, virtų
- 150 g Fetos sūrio
- 100 g anakardžių riešutų
- 1 v.š. balzaminio acto
- 2 v.š. aliejaus
- 100 g gražgarsčių
- druskos
- juodųjų pipirų, šviežiai maltų
Instrukcijos:
- Burokėlius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir gražiai išdėlioti lėkštėse.
- Anakardžių riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus kvapas, o riešutai pradės švelniai ruduoti (nepalikite keptuvės be priežiūros, nes riešutai gali greitai sudegti).
- Ant burokėlių sudėti gražgarstes, kepintus riešutus ir sutrupintą fetą.
- Salotas apšlakstyti aliejaus ir acto mišiniu.
- Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
- Skanaus!
Šaltinis: Gaminame be viryklės. Lengvai ir greitai (Laisvos valandos, 2012)