Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis
- Details
- Leave a Comment
Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.
Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 367 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g virtų baltųjų pupelių
- 150 g (1 didelis) svogūnų
- 2 skiltelės česnako
- 200 g marinuotų agurkų
- 200 g dešrelių (naudojau pieniškas dešreles ir rūkyto kumpio gabaliuką)
- 4 v.š. aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- saujelė laiškinių česnakų, susmulkintų (nebūtina)
Instrukcijos:
- Svogūną supjaustyti kubeliais.
- Česnako skilteles susmulkinti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame pakepinti svogūnus su česnakais.
- Tuo tarpu supjaustyti dešreles ir marinuotus agurkus.
- Baigiant kepinti svogūnus, sudėti dešreles ir lengvai pakepinti.
- Visus produktus sudėti į indą ir švelniais judesiais išmaišyti.
- Jei trūksta, pagardinti prieskoniais.
- Skanaus!
Šaltinis: Kamelena.ru