Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
- Details
- Leave a Comment
Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.
Mėsos kukuliai pikantiškame padaže
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 359 kcal / porcija (gaminant ant vandens)
Ingredientai:
- 1 kg maltos liesos mėsos (naudojau kiaulieną)
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. pomidorų padažo
- 3 v.š. avižų sėlenų
- 1 v.š. grūdėtų garstyčių
- 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
- 1 v.š. džiovinto svogūno granulių
- druskos
- pipirų
- Padažui:
- 1 didelis svogūnas
- 1 v.š. Vusterio (Vorčesterio) padažo
- 400 ml vištienos ar jautienos sultinio, ar tiesiog vandens
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba 1 v.š. bulvių krakmolo
- 2 v.š. pomidorų padažo
- 1 v.š. aliejaus
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Orkaitė įkaitinti iki 200°C.
- Kukuliams skirtus produktus sumaišyti. Paskaninti prieskoniais.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Drėgnomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio (apie 30g) rutuliukus ir dėti į kepimo skardą.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
- Kukulių kepimui einant į pabaigą, supjaustyti svogūną nedideliais kubeliais.
- Į didelį puodą įpilti aliejų ir jame apkepinti svogūną, kol svogūnas pasidarys skaidrus.
- Į puodą įpilti Vusterio ir pomidorų padažus.
- Į sultinį įmaišyti krakmolą ir mišinį supilti į puodą. Gerai išmaišyti
- Padažą kaitinti, kol sutirštės. Paskaninti prieskoniais.
- Iškeptus kukulius įmaišyti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti.
- Skanaus!
Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!