Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
- Details
- Leave a Comment
Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.
Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 364 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 4 morkos
- 2 vidutiniai svogūnai
- 200 g ryžių
- 400 ml vištienos sultinio (arba vanduo+sultinio kubelis)
- 400 g kalakutienos ar vištienos file
- 1/2 p. žaliųjų žirnelių, šaldytų
- druskos
- juodųjų pipirų
- čili pipirų
- kario miltelių
- šlakelis aliejaus
Instrukcijos:
- Ryžius praplauti po tekančiu vandeniu ir palikti nusivarvėti.
- Morkas nuskusti ir supjaustyti riekelėmis.
- Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
- Dideliame puode storu dugnu įkaitinti aliejų. Jame pakepinti vieną svogūną.
- Sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti.
- Sudėti į puodą ryžius, išmaišyti ir viską užpilti sultiniu.
- Paskaninti prieskoniais.
- Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinti ir sumažinus kaitrą virti ryžius 20 minučių.
- Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti likusį svogūną.
- Į pakepintus svogūnus sudėti juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepti. Paskaninti prieskoniais.
- Kai ryžiai išvirs, į puodą supilti žaliuosius žirnelius. Puodą uždenti ir leisti pastovėti kelias minutes.
- Ryžius atsargiai sumaišyti su atšilusiais žirneliais ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus paskirstyti kalakutieną su svogūnais.
- Tiekti iš karto. Skanaus!
Šaltinis: kuking.net