Varškės ir cukinijų apkepas
- Details
- 1 Comment
Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyve peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!
Varškės ir cukinijų apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 394 kcal / porcija
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 2 v.š. cukraus
- 400 g varškės
- 300 g cukinijos
- 80 g ryžių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 130 g razinų
- žiupsnelis druskos
Instrukcijos:
- Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
- Razinas nuplauti ir palikti kelias minutes pamirkti, kad suminkštėtų.
- Inde sumaišyti kiaušinius, cukrų, varškę, miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Įtarkuoti cukiniją.
- Įmaišyti nusausintas razinas.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
- Į formą supilti tešlą. Paviršių išlyginti.
- Kepti apie 40-50 minučių.
- Valgyti su grietine ir/ar uogiene.
- Skanaus!
Šaltinis: N’oubliez Jamais…
[…] prie puodų nereikalauja! Ne paslaptis – dažniausiai mano gaminamas variantas – Varškės ir cukinijų apkepas, bet norėjosi kažko nesaldaus… Tad pasiėmiau kelias knygas pavartymui ir vienoje jų radau […]