Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
- Details
- Leave a Comment
Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.
Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 365 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g vištienos ar kalakutienos filė
- 1 kiaušinis
- 100 g liesos grietinės
- 1 v.š. miltų
- 1 v.š. manų kruopų
- 1 v.š. smulkintų krapų ar petražolių
- druskos
- juodųjų pipirų
- Padažui:
- 100 g natūralaus jogurto
- 2 v.š. smulkintų krapų
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos ar sutraiškytos
- druskos
Instrukcijos:
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais.
- Sudėti visus blyneliams skirtus produktus į indą ir išmaišyti. Pagardinti prieskoniais ir leisti pastovėti keletą minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
- Per tą laiką galima pasiruošti padažą – inde sumaišyti visus padažo produktus. Pagardinti druska.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų.
- Į įkaitintą keptuvę šaukštu dėti blynelių masę ir kepti blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Tiekti iš karto su paruoštu padažu.
- Skanaus!
Šaltinis: Наслаждение вкусом