Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
- Details
- Leave a Comment
Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad ir kaip mes įtartinai žiūrime į džiovintų vaisių ir mėsos kombinaciją, čia ji mums labai patiko. Kaip garnyrą šį kartą patiekiau ruduosius ryžius, tad nenustebkit, kad jie atrodo lyg murzini, bet juk taip sveikiau 🙂
Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 628 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 500-600 g kiaulienos išpjovos
- 3 a.š. garam masala prieskonių
- 3 v.š. aliejaus
- 1 vidutinis svogūnas
- 1/2 p. sauso raudono vyno
- 1/2 p. sultinio ar vandens
- 16 vnt. džiovintų slyvų
- druskos
Instrukcijos:
- Kiaulieną supjaustyti neperdideliais gabaliukais ir sumaišyti su prieskoniais.
- Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų.
- Sudėti kiaulieną ir svogūnus. Apkepti maišant mėsą, kol nebesimatys rausvos spalvos.
- Supilti vyną, sultinį. Sudėti džiovintas slyvas.
- Viryklės kaitrą sumažinti, keptuvę uždengti. Troškinti apie 10 minučių, karts nuo karto pamaišant.
- Paskaninti druska, tačiau tik truputį, nes skystis nugaruos, o druska liks troškinyje.
- Po to dangtį nuimti ir leisti skysčiui nugaruoti. Skystis turėtų sutirštėti ir pavirsti į padažą, bet jo bus nedaug. Tai užtruks kelias minutes.
- Tiekti su pasirinktu garnyru. Skanaus!
Šaltinis: CranberryJam