Menu

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele


Autorius: Aušra

Data:

Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai skanu”, o aš su šypsena veide atsakiau „Žinau, juk jau ne pirmą kartą valgai” 🙂 Smagu turėti receptų, kuriuos darai retai bet užtikrintai, o vyras lieka maloniai nustebintas. Be to labai vertinu mėsos paruošimą, kai nereikia skirti jai daug dėmesio. Kol salotas supjaustau, vištiena jau būna paruošta ir „vualia!” – vakarienė ant stalo.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 214 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 citrinos žievelės nutarkuotas geltonas sluoksnis
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. krapų (naudojau šaldytus)
  • 1 1/2 a.š. kario miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 nedidelės vištienos krūtinėlės (naudojau vištienos krūtinėlę kepsniams)

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Sudėkite likusius ingredientus į indelį ir sumaišykite.
  • Vištieną įtrinkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pasimarinuoti 1-4 valandas.
  • Įkaitinkite grilių.
  • Dėkite vištieną ant griliaus ir kepkite 5 minutes. Aš dar lengvai uždengiu iš viršaus folijos lapu, tai man užtikrina, kad su mano griliumi vištiena tikrai bus iškepusi.
  • Vištieną apverskite ir kepkite dar 5 minutes. Jei norite, galite irgi uždengti folijos lapu.
  • Iškepusią vištieną nuimkite nuo kaitros ir leiskite kelias minutes pailsėti.
  • Tiekite su salotomis ir jūsų mėgstamu garnyru!

Šaltinis: Viktoro užrašai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?