Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus
- Details
- Leave a Comment
Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.
Paskutinius granolos likučius sunaudojom sveikuoliškam desertukui. Prie granolos puikiai derėjo natūralus jogurtas ir saldūs orkaitėje kepti obuoliai. Viskas be papildomo cukraus. Mes su vyru svaigom iš malonumo ir sotumo 🙂 Vyrui patiko, kai desertas truputį pabūna ir avižiniais dribsniai suminkštėja, o man kaip tik – patiko jų tvirtumas. Tačiau vaikams tai nepadarė didelio įspūdžio – jogurtą jiems matyt reikėjo truputį pasaldinti, nes sakė kad jis per rūgštus.
Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 275 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 pernokęs bananas
- 2 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelis druskos
- 2 p. stambių avižinių dribsnių
- 1/3 p. kokoso drožlių
- 1/3 p. graikinių riešutų ar karijų, pasmulkintų
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitinti iki 165°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Bananą sutrinti smulkintuve. Sumaišyti su cinamonu, vanilės ekstraktu ir druska.
- Sudėti avižinius dribsnius, kokoso drožles ir riešutus. Viską gerai išmaišyti.
- Mišinį suberti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
- Kepti 10 minučių, pamaišyti ir vėl kepti 7-10 minučių.
- Granolai leisti pilnai atvėsti. Tada sudėti į sandarų indą.
- Skanių pusryčių!
Šaltinis: The Breakfast Drama Queen