Menu

Karšti picos skonio sumuštiniai

  • Karšti picos skonio sumuštiniai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Karšti picos skonio sumuštiniai


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Tačiau tai buvo tik pradžia. Kitą dieną, kol mes dar vartėmės lovoje, vaikai patyliukais pakartojo šiuos karštus sumuštinius ir patobulino juos – plonai supjaustė kumpį ir juo paskanino sumuštinius. Be to, šį kartą dukra įveikė savo baimę ir su orkaite susitvarkė pati! Mūsų akys buvo plačiai išsiplėtusios iš nuostabos ir pasigėrėjimo savo vaikais!

Karšti picos skonio sumuštiniai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 303 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 batonas, supjaustytas riekutėmis
  • 100-200 ml pomidorų padažo
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • 2 v.š. picos prieskonių (naudojom raudonėlį)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Batono riekutes aptepti plonai pomidorų padažu.
  • Užbarstyti tarkuotu sūriu ir picos prieskoniais.
  • Kepti orkaitėje 5-10 minučių, kol sūris išsilydys.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Linas parašė:

    isbandziau, tikrai skanu!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.