Ledai Plombyras
- Details
- Leave a Comment
Na važiuojam? Ne, ne atostogauti, o į normalias vėžes atgal. Po ilgos pertraukos tinklaraštyje pajudam su naujais vėjais toliau. Labai norėjau pakeisti puslapio veidelį, tačiau nesitikėjau, kad tai užtruks taip ilgai. Jei kas žvilgteltų į senus įrašus, pamatytų koks ten dabar bardakėlis, tačiau po truputį tvarkau, nors ir iš lėto bet užtikrintai.
Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams. O tokių mes paskutiniu metu itin daug valgom, nes ne per toli esanti Dadu firminė parduotuvė su pigesniais ledais nei prekybcentriuose tikrai vilioja.
Kas patinka man šiuose leduose – jiems nereikia kiaušinių, tad vėliau nereikia sukti galvos kur sunaudoti kiaušinių baltymus. Krakmolas tirpstant ledams neleidžia jiems pavirsti į vandenėlį, tad panašumas į pirktinius ledus labai didelis. Tačiau dėl pieno miltelių tai mes nesutikom… Mums nepatiko jaučiamas jų prieskonis, tad šį kartą jų visai nenaudojau ir visi buvom labai patenkinti.
Ledai Plombyras
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 458 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 300 ml pieno 3,2%
- 250 g plakamosios grietinėlės 35%
- 35 g pieno miltelių (mes nenaudojam)
- 90 g cukraus
- 10 g kukurūzų krakmolo
- 2 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Puode sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, pieno miltelius ir 250 ml pieno.
- Likusį pieną (50 ml) sumaišyti su krakmolu.
- Pieno masę puode užvirinti, tada supilti pieną su krakmolu ir maišant kaitinti kol masė sutirštės.
- Puodą nuimti nuo kaitros ir atvėsinti, pradžioj iki kambario temperatūros, o įdėti į šaldytuvą. Pieno masė ir grietinėlė turi būti atšaldytos!
- Grietinėlę išplakti iki švelnių putų. Sumaišyti ją su pieno mase.
- Ledų masę pilti į ledų aparatą ir šaldyti 30 minučių. Jei neturite ledų aparato, masę statykite į šaldiklį ir kas 15 minučių permaišyti mikseriu.
- Paruoštą ledų masę išpilstyti į formeles ir statyti į šaldiklį porai valandų sustingti.
- Skanaus!
Šaltinis: Чадейка