Kukurūzų sklindžiai
- Details
- Leave a Comment
Nežinau ar visi vaikai, bet mano tai kukurūzus tiesiog dievina. Deja jiems nepasisekė su tėveliu, kuris jų baisiai nemėgsta 🙂 Tad sulaukusi progos, kai lieku viena namuose su vaikais, stengiuosi juos palepinti. Šie blyniukai sulaukė pas mus nerealių ovacijų ir nei vieno likusio sklindžio lėkštėje. Pirmą kartą tiesiog bandžiau naują receptą, tai net nekilo mintis jų fotografuoti. Tad šiandien kepiau su mintimi, jog reikia patikrinti ar tai buvo ne fuksas, kad patiko vaikams, ir tuo pačiu padaryti kelis kadrus. Turiu pasakyti, gerai kad pirma nufotografavau ir tik po to kviečiau vaikus prie stalo, nes viskas dingo vos ne akimirksniu. Kaip supratot, abejonių nėra – mano vaikams jie tikrai patinka. Jei jūsų vaikai mėgsta kukurūzus – išbandykite ir jūs. Beje, jie man taip pat labai patiko ir kas svarbu man kaip moteriškei – ten mažai miltų 😀
Kukurūzų sklindžiai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 266 kcal / 1 porcijoje
Ingredientai:
- 30 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinis
- 1 v.š. klevų sirupo (aš nededu)
- 2 v.š. pieno
- 200 g konservuotų kukurūzų, jau nusunktų
- 1-2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų
- 1-2 v.š. saulėgrąžų aliejaus
Eiga:
- Į indą persijoti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Atsargiai atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynį, sirupą ir pieną supilti į miltų mišinį ir išmaišyti.
- Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Tada į tešlą atsargiai įmaišyti kukurūzus ir svogūnų laiškus.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Tešlą šaukštu dėti į keptuvę ir kepti 1-2 minutes, kol apačia gražiai paruduos. Tada apversti ir kepti antrą pusę.
- Tiekti karštus su pomidorų ir bazilikų salotomis arba tiesiog skanauti vienus taip, kaip mes visada darome 🙂 .
Šaltinis: You can cook by Annabel Karmel (2010)