Menu

Kukurūzų sklindžiai

  • Kukurūzų sklindžiai
  • Kukurūzų sklindžiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kukurūzų sklindžiai


Autorius: Aušra

Data:

Nežinau ar visi vaikai, bet mano tai kukurūzus tiesiog dievina. Deja jiems nepasisekė su tėveliu, kuris jų baisiai nemėgsta 🙂 Tad sulaukusi progos, kai lieku viena namuose su vaikais, stengiuosi juos palepinti. Šie blyniukai sulaukė pas mus nerealių ovacijų ir nei vieno likusio sklindžio lėkštėje. Pirmą kartą tiesiog bandžiau naują receptą, tai net nekilo mintis jų fotografuoti. Tad šiandien kepiau su mintimi, jog reikia patikrinti ar tai buvo ne fuksas, kad patiko vaikams, ir tuo pačiu padaryti kelis kadrus. Turiu pasakyti, gerai kad pirma nufotografavau ir tik po to kviečiau vaikus prie stalo, nes viskas dingo vos ne akimirksniu. Kaip supratot, abejonių nėra – mano vaikams jie tikrai patinka. Jei jūsų vaikai mėgsta kukurūzus – išbandykite ir jūs. Beje, jie man taip pat labai patiko ir kas svarbu man kaip moteriškei – ten mažai miltų 😀

Kukurūzų sklindžiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 266 kcal / 1 porcijoje

Ingredientai:

  • 30 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. klevų sirupo (aš nededu)
  • 2 v.š. pieno
  • 200 g konservuotų kukurūzų, jau nusunktų
  • 1-2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų
  • 1-2 v.š. saulėgrąžų aliejaus

Eiga:

  • Į indą persijoti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  • Atsargiai atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynį, sirupą ir pieną supilti į miltų mišinį ir išmaišyti.
  • Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Tada į tešlą atsargiai įmaišyti kukurūzus ir svogūnų laiškus.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Tešlą šaukštu dėti į keptuvę ir kepti 1-2 minutes, kol apačia gražiai paruduos. Tada apversti ir kepti antrą pusę.
  • Tiekti karštus su pomidorų ir bazilikų salotomis arba tiesiog skanauti vienus taip, kaip mes visada darome 🙂 .

Šaltinis: You can cook by Annabel Karmel (2010)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Makaronai su kukurūzais

Makaronai su kukurūzais

Mano vaikai tiesiog dievina šį patiekalą! Žinoma aš juo nepiktnaudžiauju ir gaminu tik tada, kai tikrai nėra laiko ar nuotaikos sukiotis virtuvėje. Tik turiu pasakyti, kad šis patiekalas būtent tiems, kas tikrai mėgsta kukurūzus, nes patiekalas nuo jų yra net lengvai salstelėjęs. Tačiau manau būtent dėl to juos vaikai ir mėgsta. O makaronai taip pat yra vaikų mėgstami. Todėl kai keli vaikų mėgstami produktai apjungiami, jie net nepastebi, kad ten dar yra ir svogūnas 🙂

Kukurūzų lazdelės su irisais

Kukurūzų lazdelės su irisais

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?