Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais
- Details
- Leave a Comment
Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.
Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 274 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p.= 237 ml
- 1 p. vandens
- 1 p. pieno
- 1 bananas, sutrintas
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus
- 1/2 a.š. cinamono
- žiupsnelis muskato riešuto
- žiupsnelis druskos
- 2 v.š. rudojo cukraus ar sirupo (naudojau agavos sirupą)
- 1 p. stambių avižinių dirbsnių
- 1/4 p. kapotų riešutų (naudojau lazdyno riešutus)
Instrukcijos:
- Į puodą supilti vandenį, pieną, sudėti visus prieskonius ir sutrintą šakute bananą. Užvirti.
- Kai skystis užvirs, suberti avižinius dirbsnius ir maišant virti ant vidutinės kaitros apie 8 minutes arba kol košė pasidarys norimo tirštumo.
- Į išvirtą košę įmaišyti kapotus riešutus, išdėlioti į indelius ir tiekti.
- Skanaus!
Šaltinis: Kitchen Simplicity