Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
- Details
- Leave a Comment
Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą darydama, dar sumaišysiu ir kokį jogurto-česnako padažiuką ar kažką tokio, nes jo čia norėjosi, o susipratom per vėlai.
Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 640 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Rupių kvietinių miltų pitoms:
- 2 1/2 p. rupių kvietinių miltų
- 1 p. šilto vandens
- 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. aliejaus
- Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškiniui:
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintą be sėklų (naudojau džiovintą)
- 500 g liesos maltos kiaulienos
- 3 skiltelės česnako, susmuklintos
- 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto čiobrelio lapelių
- 200 g žalių šparaginių pupelių, nuvalytų ir supjaustytų į 2-3cm gabalėlius
- 300 ml daržovių sultinio
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Pitų gamyba:
- Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Po truputį įmaišyti pusę miltų kiekio, gerai juos išmaišyti. Gautą masę uždengti maistine plėvele ir pastatyti šiltai pastovėti 30 minučių.
- Įmaišyti aliejų, druską ir likusius miltus. Tešlą minkyti 8-10 minučių. Tad suformuoti rutuliuką, dėti į aliejumi pateptą indą ir palikti kilti šiltoje vietoje 2-3 valandoms.
- Orkaitę su kepimo skarda įkaitinti iki 225°C. Tešlą padalinti į 10 -12 bandelių. Kiekvieną plonai iškočioti, storis turėtų būti apie 3-4 mm.
- Pitas geriausia kepti po vieną. Taip lengviau kontroliuoti kepimo procesą. Pitą dėti ant įkaitintos skardos ir kepti 4-5 minutes, kol gražiai išsipūs.
- Troškinio gamyba:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir kepti 3 minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą aitrųjį pipirą, kepti dar 1 minutę. Galiausiai sudėti kiaulieną ir kepti maišant 3-5 minutes, kol kiauliena nebebus ružava.
- Įmaišyti smulkintą česnaką, čiobrelį ir šparagines pupeles. Kepti apie 1 minutę ir tada supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Sumažinus ugnį patroškinti 15-20 minučių, karts nuo karto pamaišant. Jei troškinys per daug išdžius, įpilti truputį vandens.
- Troškinį dėti į pitas ir patiekti. Skanaus!
Šaltinis: The diabetes cookbook. What to eat & what to cook to treat type 2 diabetes (DK Publishing, 2010), hobis