Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
- Details
- Leave a Comment
Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!
Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 280 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 250 g farfalle makaronų (kaspinėlių)
- 140 g žaliųjų žirnelių
- 200 g vyšninių pomidorų
- sauja laiškinių česnakų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1-2 v.š. citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Sudėti į puodą žirnelius, likus makaronams virti 2 minutes. Nusunkti, perlieti šaltu vandeniu ir vėl nusunkti.
- Sudėti makaronus į indą, kartu su smulkintais laiškiniais česnakais, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos bei pipirų pagal skonį.
- Sudėti ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidorus ir viską lengvais judesiais sumaišyti.
- Siūloma tiekti atvėsintas, bet ir šiltos skanios. Skanaus!
Šaltinis: Good Food India 2014 02