Aštriai pikantiški vištienos sparneliai
- Details
- Leave a Comment
Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂
Aštriai pikantiški vištienos sparneliai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 684 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 12 vištienos sparnelių
- 90 ml aliejaus
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 v.š. paprikos miltelių
- 1 v.š. maltų kmynų (naudojau nemaltus)
- 1-2 a.š. aitriųjų paprikų miltelių
- 1 v.š. ciberžolės miltelių
- 2 v.š. kario miltelių
- 1 v.š. maltos kalendros (naudojau nemaltą)
- 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
- 1 a.š. druskos
Instrukcijos:
- Sparnelius nuplauti, nusausinti ir padaryti juose po dvi gilias įpjovas, kad prieskoniai geriau įsigertų.
- Sumaišyti visus likusius ingredientus ir gautu marinatu įtrinti sparnelius.
- Sparnelius uždengti ir marinuoti bent 3 valandas šaldytuve.
- Kepti ant griliaus arba orkaitėje. Aš kepiau iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, sparnelius sudėjusi ant grotelių, kad rielabai turėtų kur nubėgti.
- Skanaus!
Šaltinis: Самые лучшие рецепты 2011 05 (26). Пикник