Traškios kopūstų salotos
- Details
- Leave a Comment
Kelis metus vis ieškojau mums skanių kopūstų salotų. Ir tik šiais metais tokias aptikau. Man regis būtent salieras jas padaro nuostabias. O mes gi jo nemėgstam, bet jis čia tiesiog būtinas. Tik žinoma supjaustyti reikia kuo smulkiau, bent mums. Jas šiais metais salotas gaminom gal penkis kartus ir jos vis tiek išliko būtent tos žieminės salotos, kurias norėčiau ir kitais metais atsiminti pirmas atšalus orams. Todėl receptą dedu į man saugiausią žinomą receptų knygą – čia 🙂
Traškios kopūstų salotos
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 82 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 1/4 nedidelio kopūsto
- 1 mažas svogūnas, pjonai supjaustytas
- 1-2 saliero stiebkočiai, labai smulkiai supjaustyti
- 1-2 morkos, stambiai sutarkuotos
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 3 v.š. majonezo
- 2 v.š. grietinės ar natūralaus jogurto
- 1 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
Instrukcijos:
- Kopūstą smulkiai supjaustyti ir sudėti į didelį indą. Man šioje vietoje labai padeda virtuvinis kombainas.
- Įmaišyti svogūną, morkas ir salierą. Pagardinti druska ir pipirais.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišyti majonezą, grietinę ir citrinos žievelę. Supilti ant kopūstų ir išmaišyti. Salotas uždengti maistine plėvele ir leisti pastovėti 2 val. šaldytuve, kartais vis pamaišant.
- Skanaus!
Šaltinis: 500 visų laikų geriausių receptų (Naujoji Rosma, 2001)