Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais
- Details
- Leave a Comment
Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.
Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 305 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- Pyrago tešlai:
- 150 ml rupių kvietinių miltų
- 150 ml kvietinių miltų
- 100 g sviesto
- 1/2 a.š. druskos
- 1 1/2 v.š. vandens
- Įdarui:
- 300 g maltos mėsos
- 1/2 poro arba 1 svogūnas
- 100 g kopūsto
- 2 nedideli obuoliai
- 1 v.š. sviesto
- 1 a.š. kario
- 1-1 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. Tabasko padažo
- 1/2 a.š. sojos padažo
- 50 g sūrio
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Sukapoti miltus, sviestą ir druską, geriausia smulkintuvu. Supilti vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaltai.
- Nuplauti ir plonomis juostelėmis supjaustyti porą ir kopūstą. Nulupti, išimti sėklas ir stambiai sutarkuoti obuolius.
- Įkaitinti keptuvę su sviestu ir pakepinti faršą su porais. Pagardinti faršą kariu. Sudėti kopūstus ir obuolius bei pagardinti pipirais, druska, Tabasko ir sojų padažais. Jei mišinys atrodo sausas, galima įpilti šiek tiek vandens. Pakaitinti mišinį.
- Iškočioti pyrago tešlą ir ja iškloti 26 cm skersmens kepimo formą. Ant viršaus uždėti folijos ar kepimo popieriaus lakštą ir užpilti svoriu (džiovintais žirniais ar pupelėmis). Tešlą pakepti 10 minučių įkaitintoje iki 225°C orkaitėje.
- Ant tešlos sudėti įdarą. Užberti tarkuotą sūrį ir kepti dar 20 minučių arba kol sūris išsilydys.
- Patiekti pyragą šiltą su salotomis. Skanaus!
Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)