Burokėlių ir tuno salotos
- Details
- Leave a Comment
Dar vienos žiemiškos salotos. Jas galima sumaišyti tiesiog dubenyje, tačiau man greičiau ir gražiau atrodo susluoksniuotos tiesiog lėkštėje. Kitą dieną šias salotas be tuno paruošiau kaip garnyrą prie keptos kiaulienos, tai mano dukra jas labai išgyrė. O varianto su tunu paskutinį kartą paragavau vos kelis šaukštus… Mažėlis grįžo iš darželio alkanas, paklausė “kas čia?”, sakau “mano salotos”, bet matau nuo lėkštės nesitraukia, tai sakau “jei nori valgyk” ir toliau vaikams ruošiau vakarienę, nes maniškė mergaičiukė visai nevalgo žuvies, o mažėlis nevalgo salotų. Taigis, po kelių minučių atisukusi pamačiau kaip tyliai tyliai nyksta mano lėkštės turinys 🙂 Beveik viskas buvo paslėpta sūnaus pilvuke, na o aš patyliukais tik džiaugiausi, nes jis gi valgė salotas 🙂
Burokėlių ir tuno salotos
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 295 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 500 g virtų burokėlių
- 1 skardinė konservuotų žirnelių
- 1 nedidelis svogūnas
- 3-4 nedideli marinuoti agurkai
- 2 skardinės tuno savose sultyse
- 3 v.š. neriebaus majonezo
- druskos
- juodųjų pipirų
- salotų, špinatų ar kitų žalėsių (nebūtina)
Instrukcijos:
- Salotų lapus sudėti į lėkštę. Ant viršaus sudėti kubeliais supjaustytus burokėlius. Tada dėti ant viršaus konservuotus žirnelius, smulkintą svogūną ir kubeliais pjaustytus marinuotus agurkus.
- Į majonezą įmaišyti kelis šaukštus vandens, gausis skystenis padažas. Supilti jį ant salotų.
- Ant salotų viršaus sudėti nusunktą tuną ir pagardinti druska bei juodaisiais pipirais.
- Skanaus!
Šaltinis: Neringos blogas