Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais
- Details
- Leave a Comment
Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.
Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 2/3 p. kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1/2 p. (110 g) sviesto, kambario temperatūros
- 1/2 p. rudojo cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2/3 p. riešutų (rekomenduoju lazdyno riešutus), stambiai kapotų
- 2/3 p. džiovintų abrikosų, stambiai kapotų (galima naudoti ir kitus džiovintus vaisius)
- 75 g šokolado, stambiai kapoto
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitinti iki 175°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde trinti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki glotnios, kreminės masės. Įmušti kiaušinį. Tada po truputį įmaišyti miltų mišinį.
- Sudėti į tešlą riešutus, abrikosus ir šokolado gabaliukus. Išmaišyti, kol jie pasiskirstys vienodai po tešlą.
- Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti ant kepimo skaros, paliekant apie 5 cm atstumą tarp sausainių. Sausainius lengvai paspausti pirštais, kad būtų plonesni.
- Kepti 11-14 minučių, kol sausainiai švelniai paruduos kraštuose.
- Ištraukus iš orkaitės, sausainius paliekame ant kepimo skardos 3-4 minutėms, o tada perkeliame ant grotelių ir leidžiame pilnai atvėsti. Skanaus!
Šaltinis: Baking Bites