Rustamo “plovas”
- Details
- 6 Comments
Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.
Rustamo “plovas”
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 250 g ilgagrūdžių ryžių
- 400 g mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
- aliejaus
- 1 didelė morka
- 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų be odelių
- 1 paprika (pasirinktos spalvos)
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2-4 skiltelės česnako
- druskos
- pipirų
- pasirinktų žolelių (pvz. petražolių)
Instrukcijos:
- Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 1/2-1 valandą.
- Mėsą supjaustyti ganėtinai dideliais gabaliukais (2×2 cm). Morką supjaustyti plonomis riekelėmis. Svogūną, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
- Į troškintuvą įpilti daug aliejaus, kad pilnai dengtų dugną. Troškintuvą įkaitinti, kad pradėtų kilti dūmai, tada sudėti mėsos gabaliukus ir apkepti juos iš visų pusių.
- Sudėti į troškintuvą morkas ir troškinti 3-5 minutes.
- Tada sudėti pomidorus ir troškinti 3-5 minutes.
- Tada sudėti papriką ir troškinti 3-5 minutes.
- Tada sudėti svogūnus ir troškinti 3-5 minutes.
- Tada sudėti nesmulkintas česnako skilteles. Ant viršaus suberti nusunktus ryžius. Paskaninti prieskoniais ir žolelėmis. Viską užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad virš ryžių būtų apie 0,5 cm vandens sluoksnis.
- Troškinti ant didelės kaitros 10 minučių be dangčio.
- Tada kaitrą sumažinti iki minimumo, puodą uždengti ir troškinti 15-20 minučių.
- Nuėmus nuo kaitros plovą permaišyti ir tiekti. Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
Aš niekada nededu pomidorų į plovą, jis pas mane visada būna birus. Ar neišpliursta ryžiai? (čia aš tokį krūtą žodį pavartojau, bet kitaip neusgalvojau)…neperbringsta, neištežta?
Pas mane yra pomidorų padažo mylėtojų, tai kartais ko tik netenka dėti į patiekalus, kad valgytų šeima.
Kadangi plovas nebūna labai sausas, tai ryžiai kad ir nebūna pervirę, bet jie vis tiek būna lipnūs. Na tikiuosi aiškiai išdėsčiau mintį 🙂
Kažkas sakė, kad jei ryžiai verdant nebūna maišomi, tai jie visada būna birūs. Bet dėl šito negalėčiau galvą guldyti po traukiniu 🙂
Puikus receptas. Labai megstu plova… bet jau senai valgiau. Puiki proga pasigaminti. Dekui.
Tai gal atėjo puiki proga jį pasigaminti vėl? 🙂
Jeigu dedate į plovą pomidorų ar pomidorų padažo, tai čia jau ne plovas, o ryžių košė su mėsa ir pomidorais.
Taip jūs teisus, tikras plovas turėtų būti be pomidorų, tačiau toks pavadinimas recepto šaltinyje nurodytas, tad ir čia palikau. Kitas dalykas, būtent kaip plovas šis patiekalas „lipo” mūsų šeimoje 🙂
Vat pagalvojau, uždėsiu kabutes ant pavadinimo prie žodžio „plovas” 🙂 Taip juk bus teisingiau?