Citrininė vištiena
- Details
- Leave a Comment
Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.
Citrininė vištiena
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 488 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1,4-1,8 kg vištienos dalių (šlaunelės rekomenduotina)
- 2 v.š. citrinos žievelės, tik geltonas sluoksnis
- 1/3 p. citrinų sulčių
- 2 skiltelės česnako, traiškytos
- 2 v.š. šviežio arba 2 a.š. džiovinto čiobrelio
- 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto rozmarino
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. juodųjų pipirų
- 2-3 v.š. lydyto sviesto
Instrukcijos:
- Citrinos sultis, žievelę, česnaką, čiobrelį, rozmariną, druską ir pipirus sumaišyti inde. Peiliu keliose vietose įpjauti vištienos dalis, kad marinatas geriau įsigertų. Vištienos dalis sudėti į marinatą, pavartyti, kad visos dalys pasirengtų marinatu. Indą uždengti ir pastatyti į šaldytuvą. Marinuoti ne mažiau 2 valandų.
- Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Vištieną sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu oda į viršų. Marinatą pasilikti. Visas vištienos dalis aptepti lydytu sviestu.
- Kepti 50-55 minutes, kol odelė vištienos apskrus ir paruduos, o įpjovus vištieną iš jos bėgs skaidrios sultys. Per vidurį kepimo vištieną aplaistyti atidėtu marinatu.
- Iškepusią vištieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir leisti pastovėti 10 minučių. Tiekti su kepimo metu susidariusiomis sultimis. Skanaus!
Šaltinis: Simply Recipes