Balzaminės šparaginių pupelių salotos
- Details
- 3 Comments
Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂
Balzaminės šparaginių pupelių salotos
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 149 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 450 g šparaginių pupelių
- 1/2 raudono svogūno
- 250 g vyšninių pomidorų
- 50 g fetos, trupintos
- Užpilui:
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1,5 v.š. citrinų sulčių
- 1,5 v.š. balzamiko acto
- 1-2 skiltelės česnako, traiškytų
- druskos
- juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Nedideliame inde sumaišyti visus užpilo ingredientus.
- Šparaginių pupelių galus nupjauti ir nuplauti. Dėti jas į verdantį vandenį ir virti 3-4 minutes, kol bus išvirusios bet dar traškios. Nupilti vandenį ir pupeles sudėti į ledinį vandenį, tam kad sustabdyti virimą. Pupeles nusausinti ir supjaustyti 3-4 cm ilgio pagaliukais.
- Raudoną svogūną susmulkinti. Vyšninius pomidorus perpjauti per pusę.
- Inde sumaišyti šparagines pupeles, svogūną ir užpilą. Padėti indą į šaldytuvą pasimarinuoti bent valandai.
- Prieš patiekiant salotas į jas įmaišyti pomidorus ir trupintą fetą. Atsargiai permaišyti ir tiekti. Skanaus!
Šaltinis: Taste of Home
Kaip as siandien viska sukirsciau:) 3 saldainiai pietums ir tik dabar namo parsiradau:( Atidariau saldytuva, o ten NIEKO greito…nervas sueme: buvo salta bulve, raugintas agurkas, marinuotas artishokas, 1/8 paprikos, o galiausiai slapiankes is vyro rezervo:((( Nekenciu tokiu dienu!!!!;(((
Mielai pavaišinčiau 😉 Tik kad toloka kelionė susidarytų…
Bet žinok pas mus būna dienų irgi tokių kaip tavo, kai šaldytuve nieko doro nėra, o po darbo ir jėgų nėra ką nors gaminti. Tokiu momentu eina viskas kas papuola po ranka – trapučiai, konservuoti kukurūzai, kefyras. Bet kas blogiausia, kad privalgai to š… (na čia taip vyras vadina), ir jautiesi nei soti, nei patenkinta, tik jauti kad pilvas pilnas ir tiek. O malonumo nulis…
Butent, saves gaila pasidare…jus cia viska taip skaniai, o as visokio S prisirijau, nei soti, nei laiminga, nei ka nors jauciau….o baisiausia, kad rytoj tas pats laukia:(
Ech, nesiguosiu, juk buna ir geru akimirku!
Kai iseisiu is savo TRANSO ( as taip ta laikotarpi vadinu) ka nors sveiko sveiko pagaminsiu:)
Tavo salotos atrodo nerealiai:)