Jogurtinis tortas su persikais
- Details
- 4 Comments
Kai žinau, kad manęs laukia sunki diena, ji būtinai prasidės mankšta, dušu ir gražiais rūbais, nes tik patinkant sau, galima ištverti net ir sunkesnes akimirkas. Todėl manau, kad šis tortukas yra lygiai taip pat puikus būdas pradėti metus. Jis nuteikia mane kovingai (netinginiauti), džiaugtis tuo ką darau ir nesustoti. Be to jis labai lengvas ir skanus. Taip pat nėra riebus, kas baliaus metu tikrai išeina tik į gerą.
Šį skanutį gaminau savo mylimam vyrui gimtadienio proga. Net keista buvo, jog nusprendėm paminėti gimtadienį (kažkaip man ir jam tai nėra būtinybė). Susirinko tik artimiausi ir jų suskaičiavom kaip tik 12 – tiksliai tiek, į kiek porcijų turi būti padalintas šis tortukas. Ir man regis atliko vos nedidelis gabaliukas kitos dienos pasigardžiavimui. Kaip bebūtų tortas gaunasi didelis ir mano manymu jo tikrai užtenka daugiau nei dvylikai žmonių.
Su vyru kiek nesutarėm dėl pagrindo. Biskvitas gavosi toks tankus ir sunkokas. Man norėjosi kiek lengvesnio ar trapesnio, o vyras prieštaravo – sakė čia kaip tik viskas harmoninga ir suderinta, tad jo nuomone nieko nereikia keisti. Todėl šioje vietoje siūlau nuspręsti patiems ir pasikliauti savo nuojauta.
Jogurtinis tortas su persikais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 358 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- Biskvitui:
- 3 kiaušiniai
- 70 g cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 90 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Kremui:
- 48 g birios arba 12 lapelių želatinos
- 150 g cukraus
- 200 g kreminio grietinėlės sūrio arba kreminės varškės
- 450 g natūralaus jogurto
- 200 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
- 1 skardinė (825 g) konservuotų persikų
- Užpylimui:
- 200 ml persikų sulčių
- 1 a.š. birios želatinos
- Papuošimui:
- 200 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 v.š. birios želatinos arba 1 pakelis grietinėlės standiklio
- kukurūzų dribsnių
Instrukcijos:
- Biskvito kepimas: Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų. Trynius ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į trynių masę. Atsargiai įmaišome kiaušinių baltymus. Kepame apie 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (26 cm skersmens formoje). Išjungus orkaitę, biskvitą joje paliekame dar 5 minutėms ir tik tada išimame atvėsti.
- Kremo ruošimas: Želatiną užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti. Cukrų, grietinėlės sūrį ir jogurtą išsukame, kol cukrus ištirps. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į kremą. Nuo išbrinkusios želatinos nupilame vandens perteklių, ištirpiname ant silpnos kaitros ir supilame į kremą.
- Atvėsusį biskvitą dedame į lėkštę ir apjuosiame tortinės formos kraštu. Dvi puseles konservuotų persikų atidedame, o likusias susmulkiname ir įmaišome į kremą. Kremo masę supilame ant biskvito ir išlyginame. Dedame tortą į šaldytuvą 4 valandoms ar ilgiau.
- Užpylimo ruošimas: Želatiną užpilame persikų sultimis ir leidžiame išbrinkti. Po kiek laiko ant nedidelės kaitros kaitiname ją, kol želatina ištirpsta. Skysčiui leidžiame pravėsti ir tik tada supilame ant torto viršaus.
- Torto papuošimas: Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Supilame vanilinį cukrų ir išbrinkintą bei ištirpintą želatiną arba grietinėlės standiklį ir gerai išsukame. Grietinėlę sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame torto kraštuose 12 bokštelių. Atidėtas persikų puseles supjaustome į 12 skiltelių ir jas atremiame į grietinėlės bokštelius. Torto šonus papuošiame kukurūzų dribsniais.
- Tortą geriausia gaminti bent dieną prieš šventę ir leisti jam ramiai sustingti. O papuošti tortą galima ir kitą dieną, prieš susirenkant svečiams. Skanaus!
Šaltinis: Келер Моника. Чудо-торты
Man tai atrodo pats tas pagrindas – pati dažnai tokiems tortams kepu Raffaello biskvitą ir visad puikiai tinka 🙂
Gal ir tavo tiesa. Aš tiesiog tortus kepu gal 2-3 per metus tai man ne tik kad mokytis daug reikia, bet ir savo nuomonę susidaryti 🙂 Todėl dažnai mano vyras mano atrama būna, nes jis daug geriau jaučia vietomis skonius už mane 🙂
Puikiai atrodo, noreciau pagaminti vaikams gimtadieniui. Ar galima mascrapones surio vietoj kremines varskes? Cia UK nelabai yra kremines varskes.
Laura, kadangi kremo pagrindas čia yra jogurtas, tai tikrai manau, kad galima keisti kreminę varškę į maskarponę. Tortas tiesiog bus truputį riebesnis 😉