Menu

Jogurtinis tortas su persikais

  • Jogurtinis tortas su persikais
  • Jogurtinis tortas su persikais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Jogurtinis tortas su persikais


Autorius: Aušra

Data:

Kai žinau, kad manęs laukia sunki diena, ji būtinai prasidės mankšta, dušu ir gražiais rūbais, nes tik patinkant sau, galima ištverti net ir sunkesnes akimirkas. Todėl manau, kad šis tortukas yra lygiai taip pat puikus būdas pradėti metus. Jis nuteikia mane kovingai (netinginiauti), džiaugtis tuo ką darau ir nesustoti. Be to jis labai lengvas ir skanus. Taip pat nėra riebus, kas baliaus metu tikrai išeina tik į gerą.

Šį skanutį gaminau savo mylimam vyrui gimtadienio proga. Net keista buvo, jog nusprendėm paminėti gimtadienį (kažkaip man ir jam tai nėra būtinybė). Susirinko tik artimiausi ir jų suskaičiavom kaip tik 12 – tiksliai tiek, į kiek porcijų turi būti padalintas šis tortukas. Ir man regis atliko vos nedidelis gabaliukas kitos dienos pasigardžiavimui. Kaip bebūtų tortas gaunasi didelis ir mano manymu jo tikrai užtenka daugiau nei dvylikai žmonių.

Su vyru kiek nesutarėm dėl pagrindo. Biskvitas gavosi toks tankus ir sunkokas. Man norėjosi kiek lengvesnio ar trapesnio, o vyras prieštaravo – sakė čia kaip tik viskas harmoninga ir suderinta, tad jo nuomone nieko nereikia keisti. Todėl šioje vietoje siūlau nuspręsti patiems ir pasikliauti savo nuojauta.

Jogurtinis tortas su persikais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 358 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Biskvitui:
  • 3 kiaušiniai
  • 70 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 90 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 48 g birios arba 12 lapelių želatinos
  • 150 g cukraus
  • 200 g kreminio grietinėlės sūrio arba kreminės varškės
  • 450 g natūralaus jogurto
  • 200 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 skardinė (825 g) konservuotų persikų
  • Užpylimui:
  • 200 ml persikų sulčių
  • 1 a.š. birios želatinos
  • Papuošimui:
  • 200 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. birios želatinos arba 1 pakelis grietinėlės standiklio
  • kukurūzų dribsnių

Instrukcijos:

  • Biskvito kepimas: Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų. Trynius ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į trynių masę. Atsargiai įmaišome kiaušinių baltymus. Kepame apie 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (26 cm skersmens formoje). Išjungus orkaitę, biskvitą joje paliekame dar 5 minutėms ir tik tada išimame atvėsti.
  • Kremo ruošimas: Želatiną užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti. Cukrų, grietinėlės sūrį ir jogurtą išsukame, kol cukrus ištirps. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į kremą. Nuo išbrinkusios želatinos nupilame vandens perteklių, ištirpiname ant silpnos kaitros ir supilame į kremą.
  • Atvėsusį biskvitą dedame į lėkštę ir apjuosiame tortinės formos kraštu. Dvi puseles konservuotų persikų atidedame, o likusias susmulkiname ir įmaišome į kremą. Kremo masę supilame ant biskvito ir išlyginame. Dedame tortą į šaldytuvą 4 valandoms ar ilgiau.
  • Užpylimo ruošimas: Želatiną užpilame persikų sultimis ir leidžiame išbrinkti. Po kiek laiko ant nedidelės kaitros kaitiname ją, kol želatina ištirpsta. Skysčiui leidžiame pravėsti ir tik tada supilame ant torto viršaus.
  • Torto papuošimas: Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Supilame vanilinį cukrų ir išbrinkintą bei ištirpintą želatiną arba grietinėlės standiklį ir gerai išsukame. Grietinėlę sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame torto kraštuose 12 bokštelių. Atidėtas persikų puseles supjaustome į 12 skiltelių ir jas atremiame į grietinėlės bokštelius. Torto šonus papuošiame kukurūzų dribsniais.
  • Tortą geriausia gaminti bent dieną prieš šventę ir leisti jam ramiai sustingti. O papuošti tortą galima ir kitą dieną, prieš susirenkant svečiams. Skanaus!

Šaltinis: Келер Моника. Чудо-торты

  1. Indrė parašė:

    Man tai atrodo pats tas pagrindas – pati dažnai tokiems tortams kepu Raffaello biskvitą ir visad puikiai tinka 🙂

  2. Aušra parašė:

    Gal ir tavo tiesa. Aš tiesiog tortus kepu gal 2-3 per metus tai man ne tik kad mokytis daug reikia, bet ir savo nuomonę susidaryti 🙂 Todėl dažnai mano vyras mano atrama būna, nes jis daug geriau jaučia vietomis skonius už mane 🙂

  3. Laura parašė:

    Puikiai atrodo, noreciau pagaminti vaikams gimtadieniui. Ar galima mascrapones surio vietoj kremines varskes? Cia UK nelabai yra kremines varskes.

  4. Aušra parašė:

    Laura, kadangi kremo pagrindas čia yra jogurtas, tai tikrai manau, kad galima keisti kreminę varškę į maskarponę. Tortas tiesiog bus truputį riebesnis 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂