Čeburekai su varškės įdaru
- Details
- Leave a Comment
Kartais būna momentų, kai derinį miltai+mėsa man virškina sunkokai. Tokiais momentais puikiai galima pakeisti mėsos įdarą varške ir gauti lengvus čeburekiukus. Tiesa recepte pateikta tešla yra ganėtinai lipni ir reikia kočioti ant smarkiai pamiltuoto stalviršio. Žinoma, visada galima pasirinkti jau šimtą kartų išbandytą kokį čeburekų tešlos receptą, bet kol kas numylėtinio tokio neturiu ir naudojuosi šiuo. Iš pateikto kiekio, sočiai pavalgo trys žmonės, tačiau ne keturi 🙂 Šiuos čeburekiukus mano vaikai valgė kaip dideli, tad tikrai jų nebuvo per daug 🙂
Čeburekai su varškės įdaru
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 536 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- Tešlai:
- 1 kiaušinis
- 4 v.š. grietinės
- 2 v.š. vandens
- žiupsnelis cukraus
- žiupsnelis druskos
- 300 g ir daugiau miltų
- Įdarui:
- 300 g varškės
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. šviežių krapų
- 1/2 a.š. druskos
- aliejaus kepimui
Instrukcijos:
- Iš tešlai skirtų produktų užminkyti minkštą tešlą. Ją padalinti į 12 dalių ir plonai iškočioti.
- Įdarui skirtus produktus sumaišyti.
- Į iškočiotos tešlos rutuliukus dėti įdaro ir suformuoti čeburekus. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
- Skanauti su pasirinkti padažu ar tiesiog grietine!
Šaltinis: Xarchevnya.ru/