Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
- Details
- Leave a Comment
Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂
Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 296 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 400 g vištų kepenėlių
- 2-3 svogūnai
- 1-1 1/2 v.š. sviesto
- 50 ml aitriųjų paprikų padažo arba pomidorų pastos (arba tiesiog pomidorų padažo)
- 200 ml grietinės
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Vištų kepenėles nuplauname, nusausiname ir supjaustome mažesniais gabaliukais. Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
- Keptuvėje išlydome sviestą ir jame kelias minutes apkepame svogūną. Kai jis pradeda minkštėti, sudedame kepenėles ir maišydami kepame apie 4 minutes ant vidutinio stiprumo kaitros. Kepenėlės yra iškepusios, kai jų vidus būna šviesiai rusvos spalvos.
- Įmaišome aitriųjų paprikų padažą arba pomidorų tyrę ir grietinę. Patroškiname dar apie minutę.
- Tiekiame su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkais. Skanaus!
Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera)