Sūrio lazdelės
- Details
- 2 Comments
Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.
Sūrio lazdelės
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 24 porcijos
Kaloringumas: 206 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 250 g kreminės varškės
- 200 g natūralaus jogurto
- 1 kiaušinio trynys
- 200 g sviesto
- 1/2 a.š. druskos
- 7 g sausų mielių
- 500 g miltų
- 70 g parmezano tipo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
- 80 g fermentinio sūrio (naudojau Rokiškio jubiliejinį)
- kmynų (nebūtina)
- <Aptepimui:
- 1 kiaušinis
- 1-2 v.š. pieno
Instrukcijos:
- Dubenyje sumaišyti mieles, jogurtą, kreminę varškę, druską ir kiaušinio trynį. Ištirpinti sviestą ir supylus į dubenį išmaišyti.
- Miltus taip pat sudėti į dubenį ir užminkyti tešlą. Tešla turi gautis minkštą ir maloniai minkytis. Įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
- Iš pakilusios tešlos iškočioti apie 0,5 cm storio lakštą ir supjaustyti lazdelėmis. Sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Lazdeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, gausiai apibarstyti parmezano ir fermentinio sūrio mišiniu bei kmynais.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.
- Skanaujame gurkšnodami mėgiamą alų!
Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje
Neaišku, kaip per naktį šaldyta tešla iškyla?:)
Kaip suprantu, ryte išėmus tešlą iš šaldytuvo, reikia kažkiek laiko palaikyti šiltai? Kiek laiko? Ar išėmus iš šaldytuvo reikia perminkyti?
Sveiki 🙂
šaldytuvas nėra šaldiklis. Šaldytuve tešla kyla iš lėto, bet kyla, todėl kambario temperatūroje išėmus jos nereikia palaikyti. Prieš formuodama tešlą visada lengvai perminkau.
Sėkmės!