Rotisserie stiliumi kepta višta
- Details
- 2 Comments
Kiek bandydavau orkaitėje kepti vištą pagal įvairius receptus, vis tiek nuspręsdavom, kad ta mūsų nuo vaikystės pamilta vištiena su druska, pipirais ir česnakais skaniausia. Iki kol aptikom šią vištą. Po jos – tradicinė višta nublanko ir dabar kepame jau tik šią. Bet, deja tokių dalykų nemoku atspindėti nuotraukose ir kiek vis bandau fotografuoti, man vis tiek gaunasi – plika višta nuotraukoje nors tu ką 🙂 Be to, mes mėgstame iškepti vištą taip, jog mėsytė byrėtų nuo kaulų pati, tai apie tokios vištienos dailų pjūvį nuotraukose geriau net negalvosiu 🙂
Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!
Rotisserie stiliumi kepta višta
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 323 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 1 didesnis viščiukas
- 2 v.š. sviesto, kambario temperatūros (galima ir kiek daugiau)
- 1 citrina, padalinta į ketvirčius
- 1 svogūnas, padalintas į ketvirčius
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos
- 2 1/2 v.š. aliejaus
- 1 v.š. druskos
- 2 a.š. džiovinto baziliko
- 1 a.š. džiovinto čiobrelio
- 1 a.š. paprikos miltelių
- 1/2 a.š. svogūno granulių
- 1/2 a.š. česnako granulių
- 3/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/4 a.š. kajeno pipirų
Instrukcijos:
- Vištieną nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Į vištienos vidų pakaitomis sudedame citrinos ketvirčius, svogūno ketvirčius ir traiškytas česnako skilteles. Vištienos pilvuką su įdaru “uždarome” persmeigdami odą mediniu iešmeliu.
- Pirštais atskiriame vištienos odelę nuo krūtinėlės. Ir atsiradusioje ertmėje paskirstome kambario temperatūros sviestą. Tai neleis krūtinėlei kepimo metu išsausėti.
- Indelyje sumaišome likusius prieskonius, supilame aliejų ir gauta košele įtriname vištieną. Pastatome šaltai ir leidžiame pasimarinuoti. Mes mėgstame palikti parai pasimarinuoti.
- Įkaitinti orkaitę iki 230°C.
- Vištieną dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų. Kepame apie 1val., arba kol vidinė temperatūra pasiekia 80°C.
- Išėmus iš orkaitės leidžiame pastovėti 10-20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Serving up the skinny
O kas yra svogūnų ar česnakų granulės?
Džiovinti smulkinti svogūnai ar česnakai. Jų būna pirkti prekybos centruose prie prieskonių. Ant pakelių taip ir parašyta – granulės.