Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
- Details
- Leave a Comment
Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.
Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 623 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Pitoms:
- 250 g miltų
- 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
- 1/2 a.š. druskos
- žiupsnelis cukraus
- 150 ml vandens
- 1 1/2 a.š. aliejaus
- Padažui:
- 1/2 p. lieso majonezo ar grietinės
- 2 v.š. lieso pieno
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytų
- Kiaulienai:
- 500 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos kąsnio dydžio juostelėmis
- 2 v.š. aliejaus
- 1 a.š. šviežiai maltų pipirų
- 1 didelė raudona paprika, pjaustyta juostelėmis
Instrukcijos:
- Visų pirma užminkome pitų tešlą. Ji turi gautis elastinga ir vienalytė. Pastatome šiltai, kol pakils dvigubai, apie 1 val.
- Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir padaliname į 5 ar 6 dalis. Uždengiame ir paliekame 10-15 min. šiltai pastovėti.
- Įkaitiname orkaitę iki 250°C, į orkaitę įdedame kepimo skardą, kad ji irgi įkaistų. Iš pakilusios tešlos iškočiojame apie 0,5cm storio paplotėlius ir paliekame “pailsėti” dar 10min.
- Paplotėlius dedame po vieną į įkaitintą orkaitę ir nedarinėjant durelių kepame 4-5 minutes. Jei pamatysite, kad pitos kraštai pradėjo ruduoti – traukite lauk. Iškepusias pitas dedame į lėkštę ir užklojame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
- Paruošiame padažą: sumaišome majonezą, pieną ir traiškytą česnaką ir atidedame į šalį, kad skoniai turėtų laiko susimaišyti.
- Kiaulieną sumaišome su druska, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Įkaitiname keptuvėje likusį šaukštą aliejaus ir apkepame jame paprikos juosteles. Kai paprika pradeda minkštėti, sudedame kiaulieną ir kepame 5-6 minutes, kol kiauliena nebebus ružava viduje.
- Kviečiame visus prie stalo. Pitas perpjauname per pusę (aš naudoju tam žirkles), į gautą kišenę kiekvienas pagal savo skonį įsideda kiaulienos ir užsipila padažu.
- Skanaus!
Šaltinis: kiauliena ir padažas iš Betty Crocker – Diabetes. Easy Family Meals Vol.15, No.5, o pitos iš Aguonėlės