Lazdyno riešutai kakavoje
- Details
- 2 Comments
Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.
Lazdyno riešutai kakavoje
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 160 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 p. lazdyno riešutų (ar kitų riešutų, migdolai irgi skaniai gaunasi)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 v.š. kakavos miltelių
- 1 kiaušinio baltymas
- 1/4 p. agavos sirupo, auksinio sirupo ar medaus
- 1/4 a.š. druskos
- Riešutų apvoliojimui:
- 2 a.š. kakavos miltelių
- 2 a.š. cukraus pudros
Instrukcijos:
- Įjungiame orkaitę ir nustatome 135˚C. Kepimo skardą išklojame silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
- Visus ingredientus, išskyrus riešutus, išmaišome dubenėlyje. Įmaišome riešutus ir gerai permaišius supilame į kepimo skardą.
- Kepame riešutus orkaitėje 35-40 minučių, kas 10 minučių vis pamaišydami. Kepimo pabaigoje stebėkite, kad riešutai nepradėtų degti (man ir 40 minučių kepant, niekada taip nenutiko).
- Riešutams leidžiame atvėsti kepimo skardoje. Tada sumetame į kakavos ir cukraus pudros mišinį ir gerai apvoliojame.
- Riešutus sudedame į grąžų indelį, o kakavos ir cukraus pudros perteklių supilam į indelį – pravers jei riešutai pastovės drėgoje temperatūroje ir pasidarys lipnūs. Juos galima bus vėl apvlioti paliktame mišinyje ir vėl skanauti.
- Skanaus!
Šaltinis: Family fresh cooking
Taip – laaabai net užkrečiantis dalykas 🙂
Va dar cinamoninis pop corn”as labai užkrečiantis yra 😉 Bet dar niekaip nesugebėjau rankos ištiesti link fotoaparato, kol juos valgiau 🙂