Kopūstų ir faršo apkepas
- Details
- 2 Comments
Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms, todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.
Kopūstų ir faršo apkepas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 332 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 1 kg kopūstų arba kalafiorų (naudojau 1/3 kalafioro ir 2/3 kopūsto)
- 500 g faršo (naudojau liesą kiaulieną)
- 1 didelis svogūnas
- 2 v.š. sviesto
- 2 kiaušiniai
- 300 ml pieno
- druskos
- pipirų
- 200 g fermentinio sūrio, tarkuoto
Instrukcijos:
- Kopūstą susmulkiname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Jei naudojame kalafiorą – jį irgi apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje atskirai. Kopūstus nusunkiame.
- Faršą pakepiname su susmulkintu svogūnu, pagardiname druska ir pipirais.
- Kepimo formą ištepame sviestu. Faršą ir kopūstą sumaišome, supilame į kepimo formą.
- Kiaušinius išplakame su pienu ir supilame ant kopūstų ir faršo mišinio. Apibarstome tarkuotu sūriu.
- Kepame apie 30 minučių iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Skanu 🙂 Gaminsiu dar karteli . Bet mums per daug kopustu buvo,tai kita kart zymiai maziau desiu
Manau dalį kopūstų galima pakeisti ir kitomis daržovėmis, kad įvairovė būtų. Ir sumažinti kopūstus visada galima 🙂