Kalafiorų salotos su kiaušiniu
- Details
- Leave a Comment
Paskutiniu metu itin populiaru pasidarė bulves keisti kalafiorais. Mačiusi ne kartą kaip žmonės daro “bulvių” košę iš kalafiorų, o čia bandymas amerikiečių mėgstamose salotose bulves keisti į kalafiorą. Na mes kalafiorus labai mėgstame, tad kodėl gi nepabandžius. Padariau jas pietums darbe ir kaip malonu buvo gauti iš vyro žinutę “Ačiū, buvo labai skanu”. Tad puoliau ir aš ragauti savo indelio turinį ir tikrai – salotos man taip pat patiko. Jose sudėtingiausias dalykas – nepervirti kalafiorų. Jau geriau jie bus truputį traškesni nei pavirs į košę. Tiems, kas nedraugauja su majonezu, drąsiai galit keisti į grietinę ar natūralų jogurtą. Taip irgi bandžiau, kai baigėsi majonezas namuose. Tik prieskonių gal kiek daugiau reikės paderinti, gal net ir kelis lašus acto ar citrinos sulčių įlašinti.
Kalafiorų salotos su kiaušiniu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 233 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 2/3 p. virto smulkinto kalafioro
- 3 svogūnų laiškai
- 1/4 p. saliero stiebo, smulkinto (nenaudojom, bet jei mėgstat salierą, išbandykit)
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 4 v.š. lieso majonezo ar grietinės
- 1/2 v.š. garstyčių
- 1/4 a.š. druskos
- žiupsnelis juodųjų pipirų
- krapų
Instrukcijos:
- Visų pirma išverdame kalafiorą. Susmulkiname jį žiedinėliais ar net truputį smulkiau, užpilame vandeniu ir užkaičiame. Kai vanduo užverda, paverdame 1-2 minutes ir nupilame vandenį. Kalafiorą sudedame į indą su labai šaltu vandeniu ir palaikome ten kol jis atvėsta. Nusausiname ir sudedame į indą, kuriame maišysime salotas.
- Į salotų indą taip pat sudedam smulkintus virtus kiaušinius, salierą, svogūnų laiškus. Lengvai išmaišome.
- Tada sudedame majonezą, garstyčias, druską ir pipirus. Vėl lengvai išmaišome.
- Apibarstome krapais ar svogūnų laiškais ir dedame salotas į šaldytuvą bent valandai, kas skoniai geriau įsigertų.
- Skanaujame gerai atšaldytas salotas!
Šaltinis: Escape from Obesity