Menu

Generolo Tso vištiena

  • Generolo Tso vištiena
  • Generolo Tso vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Generolo Tso vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Dėl patiekalo istorijos yra daug variantų sugalvota. Tačiau wikipedia sako, jog patiekalas pavadintas generolo Tso Tsung-tang garbei. Todėl šis patiekalas dar vadinamas ir generolo Tong, generolo Tang, generolo vištiena ir kt. pavadinimais. Tikroji šio patiekalo kilmė yra Amerika, kurioje kinų šefai sukūrė vištienos patiekalą priimtiną amerikiečių skoniui ir jis buvo itin populiarus, tad pradėtas gaminti ir Kinijoje, o su laiku ir visame pasaulyje.

Generolo Tso vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 461 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. labai šalto vandens
  • 150 g + 1 v.š. kukurūzų krakmolo (iš bėdos tinka ir bulvių)
  • 4 skiltelės česnako
  • nedidelis gabalėlis imbiero šaknies
  • 200-300 ml vandens
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 v.š. balto vyno acto
  • aliejaus kepimui
  • 1 aitrus pipiras (kai neturiu, pakeičiu žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių)
  • svogūnų laiškai, papuošimui

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumetame į tešlą, paruoštą iš 150 g krakmolo, kiaušinio ir ledinio vandens. Gerai išmaišome, kad vištieną tešla padengtų iš visų pusių.
  • Susmulkiname česnaką ir imbierą. Aitrųjį pipirą supjaustome įstrižomis riekutėmis. Svogūnų laiškus supjaustome juostelėmis.
  • Iš karto pasiruošiame padažą – į vandenį supilame sojos padažą, actą ir cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta.
  • Keptuvę gerai įkaitiname ir įpilame aliejaus. Tuomet į įkaitusį aliejų dalimis dedame vištieną ir apkepame gerai iš visų pusių, tačiau stengiames neperkepti. Vištienos gabaliukai turi būti su traškia plutele, tačiau sultingu vidumi. Iškepusius gabaliukus sudedame ant kepimo popieriaus.
  • Baigus kepti vištieną, į keptuvę sudedame česnaką ir imbierą. Maždaug po minutės supilame padažą ir kaitiname, kol jis užverda. Tuomet puodelyje išmaišome 1 šaukštą krakmolo su šlakeliu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Lengvai pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
  • Į padažą sudedame vištienos gabaliukus ir kelias minutes pakaitiname.
  • Prieš patiekiant, suberiame aitraus pipiro gabaliukus ir svogūnų laiškus. Valgome su ryžiais. Skanaus!

Šaltinis: Deja, jau uždarytas lietuviškas blogas Kai netingiu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂