Tuno pyragas su pomidorais
- Details
- 2 Comments
Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!
Tuno pyragas su pomidorais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 75 g sviesto, kambario temperatūros
- 120 g kvietinių miltų
- 1/4 a.š. druskos
- 2 v.š. šalto vandens
- Įdarui:
- 1 vidutinis svogūnas
- šlakelis aliejaus, kepimui
- smulkintų žalumynų (baziliko, čiobrelio, dašio ar pan.)
- 1 dėžutė konservuoto tuno savose sultyse
- 150-200 g tarkuoto sūrio
- 3 kiaušiniai
- 100 ml pieno ar grietinėlės
- 2 vidutiniai pomidorai
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Tešlos paplotį prispausti prie 24-26cm skersmens kepimo formos, išteptos sviestu.
- Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Tada juos sudėti ant pyrago pagrindo. Ant viršaus paskirstyti nusunktą ir pasmulkintą tuną, žalumynus, apibarstyti tarkuotu sūriu.
- Inde išplakti kiaušinius su pienu. Paskaninti druska ir pipirais. Mišinį užpilti ant pyrago. Ant viršaus sudėti pomidorų griežinėlius.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)
Šis labai skanus. Pas mus jis favoritas jau 4 metai.
P.S. fb vartydama pagalvojau: -Lyg mano nuotrauka, kas čia ją pagrobė. O pasirodo tas pats pyragas, tik kepėjas kitas 🙂
Matyt akys žiūri mūsų vienodu kampu 😀
Na mums tas pyragas atrastas gal tik prieš pusmetį 🙂 Bet tikrai bus dar ne kartą gaminamas, nes juk taip paprasta 🙂