Mieli ežiukai
- Details
- Leave a Comment
Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu. Mes ežiukus valgėme su kreminiu kario padažu. Pabandykit ir jūs nustebinti savo vaikus!
Mieli ežiukai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 289 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 3 lapeliai sluoksniuotos tešlos (iš pakuotės, kur būna 6 lapeliai)
- ~200 g faršo, paruošto kotletams
- 1-2 juodosios alyvuogės
- 1 kiaušinis, aptepti
Instrukcijos:
- Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir lengvai pakočioti. Kiekvieną lapelį perpjauti per pusę.
- Iš faršo padaryti pailgus kukuliukus, dėti ant tešlos krašto ir susukti volelį. Tešla turi tik apgaubti faršą. Vieną tešlos kraštą galima perbraukti sušlapinti pirštu, taip krašteliai lengviau vienas prie kito prilips. Volelių kraštus gražiai užspausti.
- Paėmus žirkles suformuoti spygliukus – gulčiai žirkles laikant, žirklių galiukais įkirpti tešlą ir tai kartoti kol visas ežiuko kūnas bus padengtas spygliukais.
- Ežiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš alyvuogių padaryti akytes ir jas įstatyti ežiukams.
- Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol spygliukai truputį pasipūs ir pradės lengvai ruduoti.
- Ežiukus išimti iš orkaitės ir aptepti plaktu kiaušiniu. Vėl dėti į orkaitę ir kepti kol visi ežiukai gražiai paruduos. Viso kepimas užtruks apie 30 minučių. Skanaus!
Šaltinis: Laikas į virtuvę