Menu

Baziniai biskočiai

  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Baziniai biskočiai


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą gerdamos popietinę kavą/arbatą su bendradarbe kalbėjom apie skanumynus ir kalba pakrypo apie biskočius. O aš apie juos tuo metu buvau dar tik daug skaičiusi ir mačiusi, o pati išbandžiusi nebuvau. Tad bendradarbei prižadėjau, kad kitą kartą kai susitiksim (o mes susitinkam tik kartą į savaitę), būtinai atvešiu biskočių.

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Baziniai biskočiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 vnt.
Kaloringumas: 86 kcal / 1 vnt.

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 3 1/4 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 p. aliejaus
  • 1 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Kitame inde sumaišyti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Supilti skystą mišinį į miltus ir gerai išmaišyti, turi gautis ganėtinai lipti tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepimo skardoje suformuoti du pailgus kepalėlius, per visą kepimo skardą. Juos lengvai paspausti. Kepti kol švelniai pagels ir bus tvirti, apie 25-30 minučių.
  • Kepalėliams leisti lengvai atvėsti, apie pusę valandos. Tada supjaustyti apie 1cm storio riekutėmis. Jas sudėti ant kepimo skartos. Vėl kepti apie 10 minučių, kol švelniai pradės ruduoti kraštai. Viduryje kepimo apversti riekutes.
  • Leisti pilnai atvėsti, tada galima puošti arba tiesiog sudėti į sandarų indą. Galima saugoti iki 2 savaičių.
  • Pasimėgaukite su puodeliu arbatos!

Šaltinis: delicious inspiration

  1. Odeta parašė:

    Labai neprastai atrodo tie Tavo baziniai biskočiai:))) Aš dar nedrįstu jų kepti, nors jau karts nuo karto vieną kitą saldumyną susuku:) O jeigu čia dar įmaišyčiau riešutų ar razinų, jie tada dar visai nebaziniai gautūsi? Ar tada ką nors specialaus reikėtų padaryti?

  2. Indre parašė:

    100 metų nekepiau jų 🙂 reiktų vėl kada prisiruošt 🙂

  3. Aušra parašė:

    Odeta, tikrai verta pabandyti ir ne taip sudėtinga ar laiko atima kiek įsivaizdavau pradžioje. Manau drąsiai gali įmaišyti kažką pagal fantaziją ir į šią tešlą. Tada biskočiai bus jau ne baziniai, bet Tavo 🙂

    Indre, kai kam šie skanėstai buvo atrasti prieš 100 metų 🙂 O man tik visai neseniai. Bet pakartoti primirštą gerą skanėstą visada verta 😉

  4. Julija parašė:

    Aš biskočius išbandžiau pirmąkart prieš kelias dienas. Super lengva juos gaminti. Receptas buvo iš žurnalo „Virtuvė Nuo…Iki…” 50 numerio. ŽIAURIAI patiko, kitąkart dvigubą normą kepsiu 😀 Rekomenduoju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomis aka Ievos tortas

Autorius: Aušra Data: 2024-05-01 Šį tortą kepėm jau gal tris kartus. Pirmą kartą nieko neeksperimentavom, gaminom kaip priklauso. Ir rezultatas mums buvo per riebus… Tad maskarponės sūrį pakeitę į rikotos, gavome mums skaniausią variantą. Biskvitai …

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…