Aviečių parfė
- Details
- Leave a Comment
Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.
Šiais metais bandžiau net keletą naujų ledų receptų, tačiau paragavęs šį desertą vyras pasakė – čia geriau nei ledai. O tai man yra didžiulis įvertinimas. Ypatingai, kai prie šio šaldyto deserto darbo iš viso minimaliai.
Aviečių parfė
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 396 kcal / porcija
Ingredientai:
- 200 g aviečių ar kitų uogų (gali būti šaldytos)
- 3 kiaušinių tryniai
- 100 ml cukraus
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 2 v.š. uogų likerio (tokio neturėjau, tai naudojau paprasčiausią degtinę)
Instrukcijos:
- Uogas sutrinti ir pertrinti per sietelį (šaldytas prieš tai atšildyti).
- Inde iki purumo išsukti kiaušinių trynius su cukrumi, įmaišyti pertrintų uogų tyrę ir supilti alkoholinį gėrimą.
- Kitame inde grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į uogų masę.
- Masę supilti į šaltu vandeniu praskalautą gilų indą ir uždengus maistine plėvele šaldyti šaldiklyje per naktį.
- Likus valandai ar dviems iki patiekimo, desertą perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą.
- Kai iki serviravimo liks 20 minučių, indą su desertu trumpam įmerkti į karštą vandenį – desertas lengviau iškris iš indo (arba galite tiesiog kaip aš naudoti silikoninę formą ir šio vargo nebus).
- Prieš patiekiant dar kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, kad desertas suminkštėtų.
- Papuošti uogomis ir tiekti. Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)