Pasukų blyneliai
- Details
- 2 Comments
Praėjusias kelias savaites, vyras tvarkė web serverio duomenis, to pasekoje buvo momentų, kai mano blog’as trumpam buvo išjungiamas. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad pagaliau viskas grįžo į Lietuvą ir to pasekoje, puslapis pradėjo greičiau krautis (žinoma buvo padaryti dar keli papildomi pakeitimai įtakoję tai). Šiandien kai susiruošiau prisėsti prie naujo įrašo, pasijungusi labai nustebau – patvirtinimo laukė net 5 komentarai! O aš apie juos nieko nežinojau… Pasirodo nusimušė vienoje vietoje paštas ir aš negaudavau jokių pranešimų. Labai atsiprašau dėl to (mane pačią labai erzina, kai mano komentaras ilgai nebūna patvirtinamas kur nors kituose blog’uose, todėl manau kad yra tokių kaip aš ir daugiau). Bet jau viskas po truputį rimsta, ir baigiam išgaudyti paliktas smulkias klaideles. Galvoje žinoma dar yra krūvos planuojamų pakeitimų, tačiau viskas reikalauja laiko, o kaip bebūtų – laisvas laikas visų pirmą skiriamas šeimai. Tad pakeitimai po truputį bus judinami, tačiau lėtai.
Apsižiūrėjau, kad turiu labai daug išbandytų gerų receptų, kurie yra jau pritapę mūsų šeimoje, tačiau niekaip nenufotografuojami, todėl iki čia neatkeliauja. Tačiau dabar vienas po kito pasibers keli normalaus maisto receptai, ne pyragai. Pyragai juk ne maistas 🙂 kaip ir visi saldumynai. Kartais būna tingių dienų, kai bandau vaikus užkandžiais ar saldumynais užkimšti, kad nereikėtų pietų gaminti. Ir ką jūs manot? Pavakary jie visada prisistato ir prašo NORMALAUS maisto. Kad ir kaip tingėčiau tokiom akimirkomis, negaliu nepasidžiaugti jais ir teisingais jų pasirinkimais. Labai norėčiau, kad dar ilgai jų požiūris nesugestų. Tokiais momentais stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂
Pasukų blyneliai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 351 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 p. kvietinių miltų
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- 2 kiaušiniai
- 2 v.š. lydyto sviesto ar aliejaus
- 1 p. pasukų ar lieso kefyro
- 2 v.š. maltų linų sėmenų, kviečių gemalų ar sėlenų (nebūtina, bet aš visada dedu)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Inde sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltas linų sėmenis.
- Kitame inde sumaišyti lydytą sviestą, kiaušinius ir pasukas.
- Sausus produktus po truputį pilti į skystus ir užmaišyti tešlą.
- Šaukštu dėti tešlą į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Blynus kepti ant vidutinės kaitros. Kai viršuje atsiras oro burbuliukai, blyną atsargiai apversti ir dar minutę ar dvi pakepti.
- Dėti blyną į lėkštę, užpilti grietine ir/ar uogiene ir valgyti. Skanaus!
Šaltinis: Becoming Lola
Sveiki, blynai jau suvalgyti ir gavosi labai skanus 🙂 aciu uz recepta
Va kaip smagu skaityti tokius žodžius 🙂
Ačiū jums!