Maltinukai su įdaru
- Details
- 4 Comments
Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.
Maltinukai su įdaru
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija
Ingredientai:
- Maltinukams:
- 500 g maltos mėsos (bandžiau ir su vištiena, ir su kiauliena)
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. krakmolo (kitą kartą dėčiau 3 v.š.)
- 1 v.š. majonezo
- 1 svogūnas
- įvairūs prieskoniai (druska, pipirai ir kt.)
- Įdarui:
- 2 virti kiaušiniai
- 1 v.š. majonezo
- 100 g sūrio, tarkuoto
- Padažui:
- 1 svogūnas
- 1 vidutinio dydžio morka
- 200 ml grietinėlės
- 1 v.š. miltų
- 1 skiltelė česnako
- sviesto kepimui
- įvairūs prieskoniai (druska, pipirai ir kt.)
Instrukcijos:
- Visų pirma pasiruošti įdarą – kiaušinius susmulkinti ir sumaišyti su sūriu ir majonezu. Pagardinti prieskoniais.
- Maltinukams skirtus produktus sumaišyti.
- Užkaisti puodą su vandeniu ir kol jis užvirs suformuoti mėsos kukulius, į vidų įdedant šaukštą įdaro.
- Sumažinti viryklės kaitrą ir dėti maltinukus į verdantį vandenį. Kai jie iškils, pavirti dar 5-10 minučių.
- Kol maltinukai verda, keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti susmulkintą svogūną bei morką (šį kartą pas mane buvo tarkuota, bet išvaizdžiau atrodytų pjaustyta plonomis riekutėmis).
- Miltus sumaišyti su grietinėle ir supilti į keptuvę.
- Įspausti česnako skiltelę.
- Pagardinti prieskoniais.
- Kai padažas pradės tirštėti, sudėti kukulius ir dar patroškinti apie 10 minučių, atsargiai pavartant.
- Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlė
Ruosiuosi daryti rytoj , sakykit o kodel reikia krakmolo ? Ar be jo kas pasikeistu ?
Sveiki, krakmolas tam, kad maltinukai neissisirtu taip lengvai.
A,viskas aisku tada , neturejau krakmolo,tai siek tiek isbego idaras , kita kart zinosiu 🙂 Aciu uz pamokele Ausryte 🙂
🙂 Tai ir man suskyla, neišeina tokie kokių norėčiau. Bet juk svarbiausia skonis 🙂