Juodųjų serbentų pyragas
- Details
- 3 Comments
Šiais metais stengiuosi išnaudoti serbentus, nes pernai kažkaip nespėjau. Taigi pirmas šiais metais išbandytas pyragas – su juodaisiais serbentais. Pirmieji paragavo kolegos darbe, bet po to kai buvo sėkmingai įvertintas, po kelių dienų kepiau jau ir savo vyrui, nes žinojau, kad jam tikrai patiks. Atrodo ant pačio paprasčiausio pyrago pagrindo – nuostabus kremas iš juodųjų serbentų. Patikėkit, po šio pyrago, tik dar labiau pradėjau vertinti juoduosius serbentus ir kreminius pyragus.
Juodųjų serbentų pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 202 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 200 g miltų
- 100 g sviesto
- žiupsnelis druskos
- 1-2 v.š. cukraus
- 4-5 v.š. ledinio vandens
- Įdarui:
- 200 g juodųjų serbentų
- 200 g virinto vandens
- 150 g cukraus ar cukraus pudros
- 3 kiaušiniai
- 100 ml grietinėlės 35% riebumo, arba grietinės 30% riebumo
Instrukcijos:
- Serbentus užpilti vandeniu ir sutrinti smulkintuvu. Tada nusunkti sultis per sietelę ar merliuką.
- Supilti cukraus pudrą arba cukrų (jeigu skubate daryti pyragą, naudokite cukraus pudrą, jei skirsite laiko pamaišyti ir leisti ištirpti cukrui – galima ir pataupyti 🙂 ) ir pamaišyti, kol jis ištirps.
- Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
- Į smulkintuvo indą suberti miltus, druską, cukrų ir sviestą. Sutrinti viską iki trupinių.
- Tada supilti labai šaltą vandenį ir dar kelioms sekundėms įjungti smulkintuvą. Tešlą pabaigti minkyti rankomis.
- Tešla iškloti 26cm skersmens kepimo formos (siūlau naudoti nuimamais kraštais, nes mano forma tokia nebuvo ir sunkokai pagrindas vietomis atsiskyrė nuo formos) dugną ir kraštus. Dėti pagrindą 20 minučių į šaldiklį.
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Išimtą iš šaldiklo pyrago pagrindą subadyti šakute, tada uždengti folija ir supilti kokios svorio (pupelių, ryžių, žirnių ar pan.).
- Dėti pagrindą į orkaitę ir kepti 20 minučių.
- Kol kepa pagrindas, į įdarą įmaišyti grietinėlę ar grietinę ir gerai išmaišyti.
- Įdarą supilti ant apkepto pagrindo ir įdėjus į orkaitę kepti dar 35 minutes, tačiau jau sumažintoje temperatūroje iki 170°C.
- Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti. Apibarstyti cukraus pudra ir papuošti juodųjų serbentų kekėmis.
- Atsipjaukite gabaliuką ir skanaukite!
Šaltinis: Чадейка (Chadeyka)
Fantastinė pyrago spalva! Esu jį ir nusižiūrėjusi ten pat, tikriausiai, metas būtų ir išbandyti 🙂
Tikrai taip – laikas! 🙂 Žinoma jį galima bus ir vėliau pagaminti iš šaldytų juodųjų serbentų. Vien dėl to aš kelis indelius juodųjų serbentų ketinu užsišaldyti, nes kol kas geresnio jų panaudojimo būdo neradau.
Tikras vasaros skanėstas! 🙂