Jogurtinis keksas su serbentų kremu
- Details
- 7 Comments
Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂
Jogurtinis keksas su serbentų kremu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 191 kcal / porcija
Ingredientai:
- Keksui:
- 100 g sviesto, kambario temperatūros
- 75 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 125 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 25 g natūralaus jogurto
- Kremui:
- 100 g serbentų (pasirinktos spalvos)
- 100 g cukraus
- 150 g natūralaus jogurto
- 250 ml grietinėlės, 35% riebumo
- 15 g želatinos
Instrukcijos:
- Kekso tešlą geriausia ruošti mikseryje. Sviestą trinti su cukrumi iki purios masės.
- Tada po vieną įmušti kiaušinius, kas kartą paplakant apie 1 minutę.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į sviesto masę. Kai tik miltai visi įsimaišys, supilti jogurtą.
- Kepimo formą 10x30cm dydžio iškloti kepimo popieriumi.
- Supilti į formą tešlą ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
- Kol vėsta keksas, ruošiamas kremas. Želatiną užpilti 45ml vandens ir palikti išbrinkti.
- Serbentus suberti į puodą, užpilti 50g cukraus ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukraus ištirps ir serbentai susproginės (galima ir šaukštu patrinti juos).
- Į serbentų masę sudėti želatiną (galima ją iš anksto ištirpinti, kad 100% neliktų želatinos kristalų).
- Serbentus atvėsinti ir sumaišyti su jogurtu.
- Grietinėlę išplakti su likusiu cukrumi ir išplakti iki standumo.
- Atsargiai sumaišyti serbentų-jogurto masę su grietinėle. Kremą galima kuriam laikui įdėti į šaldytuvą, kad nebūtų labai skystas.
- Atvėsusį pyragą perpjauti į tris papločius.
- Tą pačią formą, kur kepė keksas, iškloti kepimo popieriumi.
- Dėti apatinį kekso lakštą, užpilti puse paruošto kremo.
- Ant viršaus dėti antrą kekso lakštą, bei užpilti likusiu kremu.
- Ant viršaus dėti viršutinį kekso lakštą ir lengvai paspausti.
- Statyti į šaldytuvą ir palikti nakčiai sustingti.
- Prieš patiekiant keksą apibarstyti cukraus pudra.
- Skanaus!
Šaltinis: Jurgittos receptai
Sutvarkykite receptą, nes buvau susigundžius išbandyti, tačiau vis dėlto kekso be miltų neparuoši 🙂 parašykite kiek jų tiksliai reikia
Ai ai ai, kekso svarbiausią ingredientą praleidau… Labai atsiprašau ir jau pataisiau.
Tikiuosi dėl mano klaidos neatslūgs noras išbandyti 🙂
Dėkui. Būtinai išbandysių šį receptą. Tie sluoksniai gardžiai atrodo.
Tiek sluoksniai paprastą keksą padaro beveik tortu 😉
Labai skanu! Begalo ačiū už receptą, visiems beproto patiko. Tik serbentus keičiau nektarinais.:))
Paprastas ir greitas „reikalas”. Tikiu, kad ir skonis puikus 🙂
Ievute, smagu kad patiko! O eksperimentavimai visada sveikinti ir pagirtini 😉