Dvispalvis pyragas su rutuliukais
- Details
- 10 Comments
Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.
Dvispalvis pyragas su rutuliukais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 357 kcal / porcija
Ingredientai:
- Tešlai:
- 200 g sviesto, kambario temperatūros
- 150 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 250 g miltų, prasijotų
- 25 g kakavos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Įdarui:
- 500 g kreminio grietinėlės sūrio arba kreminės varškės
- 150 g cukraus
- 150 g grietinės
- 1 v.š. krakmolo
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Visų pirmą paruošti tešlą – sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės.
- Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
- Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį.
- Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
- Kepimo formą (aš naudojau 20X30cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Ir paėmus didįjį tešlos gabalą, juo rankomis iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
- Visus įdaro ingredientus sumaišyti ir supilti į formą.
- Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti.
- Paruoštą pyragą dėti į orkaitę ir kepti 50-60 minučių.
- Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip gali įdaras ištekėti.
- Skanaus!
Šaltinis: cookorama.net
Kaip gardžiai atrodo! Norėčiau dabar varškinio pyrago..mmm…
Bet juk pyragas labai greitai paruošiamas – tik viens du ir jau vėsta 😉 Tad drąsiai gali greitai pasigaminti ir jau turėti 🙂
Nebent nori, kad pavaišinčiau? 🙂
Tikrai žavingas 🙂
Tokį patį gaminu ir aš visada ir visur – vežtis į svečius, vaišinti draugams, kolegėms, palepinti šeimai… Bet niekada nesugalvojau, kad galima padaryti tokį šaunų „koliažą” derinant baltą ir tamsią mases. Puiki idėja! 🙂
Na taip, jei pyragas ne tik skanus bet ir gražus, daro labai didelį įspūdį 🙂 O fantazija žmonių neaprėpiama, tik kad dažnai mes ją kažkaip į rėmus įdedam…
Geras, kaip smagiai atrodo! O ir kad skanu, neabejoju
labai skanus. Tik kepti man užteko 30 min.
Būtinai bus kartojamas
Manau, kad nuo orkaitės labai priklauso kepimo laikas. Bet smagu, kad buvo stebima situacija ir nebuvo sugadinta niekas dėl per didelio kepimo 🙂
Be galo skanus gavosi, dabar vienas mūsų šeimos mėgstamiausių receptų.
Labai smagu tai išgirsti! Ačiū!!! 🙂