Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
- Details
- Leave a Comment
Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉
Sluoksniuotos salotos su malta mėsa
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 443 kcal / porcija
Ingredientai:
- 300 g maltos kalakutienos (galima ir liesą kiaulieną naudoti)
- 4 virti kiaušiniai
- 3 pomidorai
- 1 gūžė salotų
- kalendrų arba krapų, smulkintų
- 200 ml natūralaus jogurto
- 200 ml neriebaus majonezo
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Maltą kalakutieną apkepti nedideliame kiekyje aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais. Leisti atvėsti.
- Į salotinę sudėti plėšytas salotas, apibarstyti smulkintomis kalendromis.
- Tolygiai paskirstyti ant viršaus keptą maltą mėsą.
- Tada sudėti riekelėmis pjaustytus virtus kiaušinius bei pomidorus.
- Majonezą sumaišyti su jogurtu, pagardinti prieskoniais.
- Padažą supilti ant salotų ir viršų papuošti nesmulkintomis kalendromis ar krapais.
- Skanaus!
Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė (Ekspress leidyba, 2008)