Elzaso sūrio pyragas
- Details
- 4 Comments
Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.
Elzaso sūrio pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 75 g šalto sviesto
- 100 g miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 3 v.š. šalto vandens
- Įdarui:
- 2 kiaušiniai
- 65 ml pieno
- 100 g sūrio, tarkuoto
- 100 g švelniai rūkyto kumpio, sprandinės ar pan. mėsytės
- 1 mažas svogūnas
- druskos
- pipirų
- petražolių lapelių
Instrukcijos:
- Pagrindui skirtus miltus, sviestą ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvo indą ir sutrinti iki trupinių.
- Tada supilti vandenį ir kelioms sekundėms dar įjungti smulkintuvą.
- Tešlą išimti į indą ir pabaigti minkyti iki vientisos masės.
- Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę į dėti į šaldytuvą 30 min.
- Įjungti orkaitę, nustatyti 200°C kaitrą.
- Tešlą plonai iškočioti ir iškloti 20cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
- Tešlą uždengti folijos lakštu, pripildyti ko nors sunkaus (aš dažniausiai dedu mažesnės formos dugą ir uždedu ant viršaus stiklinį indelį su vandeniu) ir kepti 12-15 min.
- Kol kepa pagrindas reikia paruošti įdarą. Svogūną ir rūkytą mėsytę supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Kiaušinius išplakti su pienu.
- Į mišinį įdėti svogūnus, mėsą, tarkuotą sūrį, petražoles ir prieskonius.
- Įdarą supilti ant pakepto pagrindo. Kepti 25-30 min.
- Iškepusiam pyragui leisti pravėsti, nes karštas sunkiai pjaustosi.
- Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlė
Receptas tai neblogas.Bet tiek gramatiniu
klaidu kad net geeeeeeda…..
Reklamuojatės lietuviškuose tinklalapiuose, bet lietuviškai nebesugebat rašyt. Kartais patraukia nuotrauka, bet paspaudus suprantu, kad ir vėl ta užsienietė pritalpino. Talpinkitės angliškuose portaluose, o ne „Skonių bloge”, ar ten nepriima?
Šiaip tai blogas vedamas dviem kalbom, jei jūs atėjote ir jums atsidarė anglų kalba, visada galima paspausti Lietuvos vėlevėlę viršuje dešiniame kampe.
Matyt kai kuriems žmonėms smagiau rašyti piktus komentarus, nei pagalvoti kas ir kaip…
Hmmm klausimas nuo kelių klaidų turi būti jau gėda? 🙂 Ok, pripažįstu, rašyba ne ideali ir kartais per skubėjimą priveliu visko. Kiek radau, pataisiau, jei dar rasit – galit parašyti 🙂