Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
- Details
- 1 Comment
Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip kad šie valgymo tempu ne ką skyrėsi nuo kitų. 🙂 Pūsti ryžiai šiems trapiems sausainiams suteikia minkštumo, tad valgant apima įdomus jausmas – ir trapu, ir minkšta viename. Šokoladas kaip visada suteikia sausainiams papildomo žavesio, o kol sausainiai dar šilti – jis smagiai tįsta, kas ypač žavėjo dukriuką 🙂
Taip pat su šiais sausainiais laimėjau Skirmantės paskelbtą konkursą – tai dar vienas nedidelis mano pasiekimas šiais metais, kuris verčia šypsotis 🙂 Laimėtą knygą prižadėjau skaityti vaikams garsiai, nes turėjau progą savo mergytei paskaityti savo šiuo metu skaitomą knygą ir jai labai patiko.
Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 102 kcal / sausainis
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 225 g sviesto, kambario temperatūros
- 1 p. rudojo cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 ½ a.š. vanilinio cukraus
- ½ a.š. druskos
- ½ a.š. kepimo miltelių
- 1 p. miltų
- 2 ¼ p. smulkių avižinių dribsnių
- 1 ¾ p. pūstų ryžių (nebūtina, tačiau trapiems sausainiams jie suteikia minkštumo)
- 100 g šokolado, susmulkinto į nedidelius gabaliukus
Instrukcijos:
- Pasiruošti virtuvinį kombainą. Sviestą ir cukrų maišyti vidutiniu greičiu apie 2-3 minutes.
- Tada įmušti kiaušinius ir dar maišyti 5-7 minutes.
- Sudėti vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Taip pat sudėti miltus ir mažu greičiu maišyti tik kol jie įsimaišys.
- Įmaišyti avižinius dribsnius, pūstus ryžius ir šokoladu gabaliukus.
- Tešla gaunasi ganėtinai minkšta. Šaukštu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Drėgnais pirštais paspausti tešlos kauburėlius ir suformuoti plonus sausainius.
- Skardas dėti į šaldytuvą ne trumpiau nei valandai.
- Orkaitė įkaitinti iki 175°C laipsnių.
- Sausainius kepti apie 15-20 minučių, per vidurį kepimo laiko, skardas reikia sukeisti vietomis. Sausainiai turi būti lengvai parudavę kraštuose.
- Palikti sausainius kelias minutes vėsti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių pilnai atvėsti arba tiesiog skanauti šiltus.
Šaltinis: This week for dinner
Tikrai labai skanūs sausainiai, kitaip vienbalsiai nebūtų išrinkti skaniausiais 🙂