Faršo ir brokolių pyragas
- Details
- Leave a Comment
Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.
Faršo ir brokolių pyragas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija
Ingredientai:
- Tešlai:
- 180 g miltų
- 70 g grietinės
- 70 g sviesto
- žiupsnelis druskos
- Įdarui:
- 250 g faršo, paruošto kotletams kepti
- 2 v.š. aliejaus
- 200 g brokolių
- 1 didelis svogūnas
- pipirų
- druskos
- 150 g fermentinio sūrio, tarkuoto
- 1 kiaušinis
- 200 g grietinės
Instrukcijos:
- Visų pirma reikia pasiruošti tešlą. Miltus ir sviestą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Į gautus trupinius sudėti grietinę, žiupsnelį druskos ir užminkyti tešlą. Ją ant pamiltuoto stalviršio iškočioti ir iškloti 26cm diametro pyrago formą.
- Iš faršo suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir apkepti aliejuje. Išdėlioti juos ant tešlos pagrindo.
- Brokolius išskaidyti šakelėmis (jei šaldyti, užpilti verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikyti, tada nuvarvinti) ir išdėlioti tarp mėsos.
- Svogūną nulupti, susmulkinti ir lengvai apkepti aliejuje. Kiek pravėsusius sudėti ant brokolių ir mėsos rutuliukų. Užbrastyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kiaušinius ir grietinę išplakti. Pagardinti druska ir pipirais. Užpilti ant paruošto pyrago.
- Pyragą kepti iki 175°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol pyrago viršus pradės gražiai ruduoti. Tada leidžiame pravėsti ir vaišinamės!
Šaltinis: žurnalas Geri Patarimai siūlo. Konservavimas 2005 Nr.3